Mode in Corona-tijd: Mondkapjes worden steeds modieuzer

Mondkapjes: ze zijn tijdens deze pandemie een vast onderdeel geworden van het straatbeeld. Op diverse plekken, zoals het openbaar vervoer, is het dragen ervan inmiddels verplicht. Een mondkapje hoeft echt niet saai wit te zijn. Bekende modemerken zorgen er inmiddels voor dat dit noodzakelijke kwaad ‘hip’ aan het worden is. Inmiddels hebben merken als Gucci en Prada een aantal hippe modellen op de markt gebracht.

Wereldberoemde merken maken mondkapjes

Wereldberoemde modemerken zoals Gucci, Prada, Louis Vuitton en Brooks Brothers kondigden eerder deze maand aan dat ze een deel van hun fabriek gaan reserveren voor het maken van mondkapjes. Deze zijn onder andere bestemd voor ziekenhuizen. De mondkapjes krijgen diverse patronen, zoals ruiten. Zelfs mooie steentjes op het mondkapje zijn steeds vaker te vinden. Aangezien mensen over de hele wereld mondkapjes dragen, zal het binnen de kortste keren een modeaccessoire worden.

De passende outfits van Pelosi

Steeds meer mensen matchen hun mondkapje met hun outfit. Neem nu Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Haar mondkapje matchte perfect met haar broek. En zo had Pelosi de afgelopen maanden meer bijpassende ensembles. Zuzana Caputova, president van Slowakije, ontving niets dan lof voor haar ensemble dat perfect paste bij haar mondkampje.

Givenchy

Modeontwerpers zien steeds meer beroemdheden die van de nood een deugd maken. Mondkapjes worden hip! Dus komen er steeds meer combinaties van kleding en mondkapjes op de markt. Sterker nog, Givenchy heeft zelfs een eigen masker- en pet combinatie uitgebracht. De prijs? 514 euro, maar dan heb je ook wat.

Bikini en gezichtsmasker

Een ontwerpster in Italië haalde deze maand de voorpagina van diverse kranten toen ze de trikini, een bijpassende bikini en gezichtsmasker set, creëerde.Tiziana Scaramuzze is eigenaresse van Elexia Beachwear. Aan de pers vertelde ze dat de trikini oorspronkelijk een grapje was. Maar nadat ze de set op de social media had gepost, stroomden de bestellingen binnen.

Trend

Veel mensen houden van een bijpassende look. Het hebben van een mondkapje dat past bij een outfit maakt het leuker om te dragen, iets dat belangrijk is in deze bizarre tijden. Bovendien zullen er steeds meer mondkapjes nodig zijn nu de Corona maatregelen versoepeld worden. De verwachting is dan ook dat deze trend voorlopig niet zal verdwijnen.