Old is gold: Keith Richards is stijlicoon!

De oude rocker Keith Richards mag er nog steeds zijn. Al 70 jaar oud en nog steeds aan het touren met The Rolling Stones:  de 50 Years and Counting tour. Wat meer is Keith weet zich ook nog eens te kleden tijdens zijn optredens.

Track Jacket Saint Laurent

Tijdens de optredens in Tokyo is hij gespot in een Saint Laurent Track Jacket. Speciaal voor “Keef” heeft Hedi Slimane een serie Saint Laurent stukken ontworpen voor zijn tour. Het blauwzijden teddy jacket komt zo van de runway van Londens herfstcollectie for men.

 Het blijft natuurlijk niet alleen bij een jack, wat denk je van al die te gekke jassen die hij draagt, toffee T-shirts, silk scarves en extra strakke broeken. Je weet wat ze zeggen: ”Fashion fades, style is eternal”.

Bohemien style

Keith’s evolutie begon natuurlijk in de late 60s en early 70s waar hij deel was van de bohemian free spirited society. Je zag hem altijd gekleed in neutrale kleding, bell bottom broeken, bontjassen en stijlvolle hoeden. Tijdens de 80s en 90s switchte hij naar denim, openhangende shirts en een hoop kettingwerk (jewelery), zo nu en dan afgewisseld met ultra strakke leopards of leren broeken. Niet voor niets sierde de rocker de cover van de L’Uomo Vogue!

Stijlicoon en Louis Vuitton

Het is eigenlijk pas in de laatste tien jaar dat Keith zich ontwikkeld heeft tot een stijlicoon. In 2008 schitterde hij in een van Louis Vuitton campagnes in een relaxte backstage stijl. Nu heeft dus Hedi Slimane zijn tour wardrobe ontworpen met een waistcoat, een racer jack, silk scarves en T-shirts. Keith schitterde al als nummer 5 op de Vanity Fair’s Best Dressed List. Vraag je hem wie zijn favoriete stijlicoon is, dan antwoord hij steevast: “Hoezo, ik ben er toch een”.

Foto: Gorupdebesanez