Olivia Palermo

Olivia Butterfield Palermo is geboren op 28 februari 1986 in Greenwich, Connecticut. Olivia heeft gedeeltelijk Italiaanse roots.

Stijlicoon

Olivia Palermo is een stijlicoon en It Girl (absolute attractive). In 2009 werd ze bekend door een rol in de reality TV-serie The City. Als model verscheen ze op de voorpagina van Elle Mexico, Tatler, Shop Til You drop en Marie Claire. Samen met Roberta Freymann lanceerde ze een jewelery line en ze is het gezicht van het Spaanse jewely merk Carrera y Carrera. In 2011 werd ze gasteditor voor Piperlime.com en in oktober van hetzelfde jaar startte ze haar persoonlijke website met daarop een blog waarin ze schrijft over haar reizen en mode-ervaringen. In 2013 verscheen ze als Icon of Style voor Chadstone’s lente/zomer runway show in Melbourne.

Stijl

Olivia Palermo heeft een benijdenswaardig gevoel voor stijl en wordt vaak genoemd op fashion blogs. Olivia mengt graag vrouwelijke klassiekers met hedendaagse stijlen, vaak koppelt ze vintage jurken met kleurrijke-geblokte blazers. Maar een gewone casual jeans met een leuk truitje er op schuwt ze ook niet.

Tips

Het is wat ze zelf zegt: “Ik ben wat conservatief en laat niet te veel van me zien. Een goede balans is heel belangrijk. Zorg er voor dat je je lichaam kent en dat je je stijl aanpast naarmate je ouder wordt. Ben er vooral ook van bewust wat je wel en niet staat. Ik pas graag kleding totdat ik de juiste outfit heb gevonden, zeker van merken die ik niet ken. Spelen met kleuren en patronen maakt het meer interessant”.

Inspiratiebronnen

Olivia laat zich inspireren door de verschillende culturen die ze tijdens haar vele reizen tegenkomt en door klassieke en zwart/wit films. Ze is gek op leer en vindt dat iedereen minstens een leren jasje zou moeten hebben.  Art Deco en the 60s zijn haar favoriete tijdperken omdat het belangrijke periodes waren voor de modetrends, vrouwelijk en elegant. Wat ook leuk is dat bijvoorbeeld Topshop, Zara en Mango spelen met designs van de grote topmerken, zo zijn modetrends voor iedereen bereikbaar en betaalbaar.

Favo merken

Tibi, Charlotte Olympia en French Sole zijn een paar van Olivia’s favoriete merken.