Snel afvallen: Tips om slanker te lijken!

Een aantal vrouwen kampt met het probleem dat ze zich wat te dik vinden of signalen vanuit hun omgeving opvangen dat ze “iets aan hun lijn moeten doen”. Het blijft de wens van veel vrouwen om er slank uit te zien. Wat kun je er aan doen als je jezelf een beetje te zwaar vindt?  Dus wil je snel afvallen maar zonder daarvoor teveel moeite te doen? Met de juiste kleding kom je een heel eind. Benieuwd? Bekijk hieronder de tips!

De juiste kleding

Met de juiste kleding kun je heel veel verdoezelen en je lichaam bijschaven daar waar nodig is. Vraag jezelf bij het kiezen van kleding dus af welk effect het heeft op je figuur. Maakt het je slanker? Kleedt het mooi af? En natuurlijk het belangrijkste: staat het me en vind ik het mooi.

De juiste maat

De juiste maat is heel belangrijk. Kies deze met zorg en neem niet zomaar de maat die je altijd pakt. Experimenteer met verschillende maten van hetzelfde kledingstuk, zo kun je de juiste keuze maken van welke maat en kledingstuk goed valt en past. Ben je niet helemaal tevreden neem het dan niet want slecht passende kleding komt je figuur niet ten goede.

Niet té strak en niet té wijd

Strakke kleding accentueert je lichaam. Ben je wat te zwaar vermijd dan strakke, broeken, leggings, rokken, T-shirts en truien. Daar tegenover staat dat te wijd ook weer niet goed is. Je wilt je figuur niet verdoezelen, maar juist slanker laten lijken. Wijde en fladderende kledingstukken doen dit niet. Wat ruimere kleding is dus goed maar het moet niet te zakkig worden.

Ga voor donkere kleuren

Donkere kleding doet je er ook slanker uitzien. Zwart is de beste afslanker, maar donkerblauw, donkergroen en donkerbruin kan ook. Met een donkere broek en een donker jasje of trui ben je dus slanker af.

Verticale strepen

Verticale lijnen maakt ook slanker. Dit houdt natuurlijk in dat horizontaal breder doet lijken. Ga dus voor de verticale streep.

Lange ketting

Een lange halsketting geeft ook het idee dat je bovenlichaam langer lijkt.

Ga voor een V-hals

V-halzen laten je ook langer lijken dan ronde halzen. Of het nou een jurk is of T-shirt, de V-hals is een must!

Hoge taille

Maak je langer dat is het hele eieren eten: broeken tot op de schoen en een hoge taille.

Draag high heels

Draag hoge hakken, deze verlengen je lichaam en maken je zodanig langer en slanker.

Doe niet te veel mee aan trends

Maak een verstandige keus uit de kleding die je staat. Het volgen van modetrends is verleidelijk maar als ze je niet flatteren, kun je ze beter niet dragen.

Camoufleer je zwaktes

Leer de zwakke punten van je lichaam te herkennen en ze te camoufleren. Dit doe je door er geen aandacht op te vestigen. Benadruk dus je goede kanten.

Wees slim!

Er slanker uitzien dan je bent is een kwestie van slim gebruik maken van allerlei kledingstukken die jouw slanker doen lijken en daarbij nog mooi zijn ook. Succes met je experimenten.