Wat is het thema van het Met Gala 2020?

Hoewel het wereldberoemde Met Gala pas over een halfjaar plaatsvindt, is het thema inmiddels bekend. De organisatie heeft laten weten dat het evenement in 2020 draait om ‘About Time: Fashion and Duration’. Inmiddels speculeert men al flink over de outfits van influencers en grote sterren.

Wat is het Met Gala?

Het Met Gala is het jaarlijkse gala van het Metropolitan Museum of Art. Het wordt beschouwd als hét jaarlijkse hoogtepunt van de mode- en kunstwereld. Veel mode- en kunstliefhebbers zijn dan ook razend enthousiast over de fantastische outfits die tijdens dit evenement voorbijkomen. Sommige outfits blijven in het geheugen gegrift staan. Zo gooide popster Rihanna een paar jaar geleden een kleurrijke en opvallende outfit hoge ogen.

Wanneer vindt het Met Gala plaats?

Het Met Gala vindt jaarlijks plaats, maar de datum waarop het plaatsvindt verschilt. In 2020 is het evenement op maandag 4 mei, terwijl het ook wel eens in april, november of december heeft plaatsgevonden. 2020 is wel een bijzonder jaar: 150 jaar geleden opende het Metropolitan Museum of Art zijn deuren. Het Met Gala 2020 markeert dit bijzondere jubileum. Dit verklaart ook het thema van het evenement, dat reflecteert op het verleden en de toekomst van de mode. Het moedigt beroemdheden aan om terug te kijken op de mode door de jaren heen en wat de overeenkomsten tussen verschillende mode trends zijn. Ook in 2020 kunnen we trouwens weer een aantal bijzondere mode trends verwachten, zoals afzaklaarzen.

De één nog creatiever dan de ander

Elk jaar worden de grootste beroemdheden geïnspireerd om zo creatief mogelijk voor de dag te komen op het Met Gala. De verwachting is, gezien het thema, dat invloedrijke personen in mei 2020 stukken zullen dragen die in de afgelopen decennia in de mode zijn geweest. Het kan ook zijn dat sommige celebrities juist kijken naar de toekomst en kleding dragen die volgens hen in de toekomst hip is.

Bekende mede-voorzitters

Het Met Gala heeft elk jaar verschillende bekende mede-voorzitters. Vorig jaar waaren dit Harry Styles, Serena Williams Lady Gaga Alllesandro Michelle (Gucci) en Vogue hoofdredactrice Anna Wintour. In 2020 nemen bekende namen als Meryl Streep, Emma Stone, Lin Manuel Miranda en Nicolas Ghesquiéra (creatief directeur van Luis Vuitton) de eer op zich.

Tentoonstelling over mode vanaf 1870

Tijdens het gala zal een tentoonstelling over mode door de decennia heen worden geopend. Deze loopt van 7 mei tot 7 september 2020. De tentoonstelling blikt terug op meer dan een eeuw mode. Het beginjaar is 1870, toen het Metropolitan Museum of Art zijn deuren opende. De mode van toen wordt vergeleken met dat van nu. Bovendien worden er 160 stuks vrouwenkleding tentoongesteld.Kortom: zowel het Met Gala als de tentoonstelling komen heden, verleden en toekomst met elkaar samen. Het weerspiegelt historische veranderingen, die duidelijk te zien zijn in de mode.