Wearable tech: nieuwe fashion trend?

Met de komst van Apple’s Watch die deze week werd gelanceerd heeft de term wearable tech definitief een gezicht gekregen. En hoewel de mode nog moet wennen aan dit nieuwe fenomeen, zien we wearable tech naast hightechblogs ook steeds vaker opduiken in modemagazines- en op modeblogs. Maar ook in de modewereld wordt er steeds meer aandacht besteedt aan een combinatie tussen fashion en high tech. Verschillende designers waaronder Diane von Furstenberg, Nike en Ralph Lauren werkte al samen met de technologie. Het resultaat?

Google Glass DvF

Zo zagen we in 2012 Diane Von Furstenberg (DVF) de Google Glass in haar show gebruiken. Een beetje raar en ongemakkelijk was het wel: was de Google Glass de ‘next big thing’? Velen hadden er hun twijfels bij. Het was in ieder geval het begin van een reeks samenwerkingen tussen ontwerpers en elektronicabedrijven.

Nike FuelBand

In 2013 bracht Nike de limited edition FuelBand uit. De armband geeft aan hoeveel calorieën je verbrandt tijdens het sporten. De FuelBand houdt iedere dag bij hoeveel stappen je zet en geeft je steeds ‘fuel points’ als je veel gelopen hebt.

Ralph Lauren’s Polo Tech

Niet veel later zagen we Ralph Lauren iets soortgelijks doen. In samenwerking met OMsignal maakte het modehuis een ‘Polo Tech’. De polo bevat sensoren die bijvoorbeeld de hartslag meet en de ademhaling controleert. De Polo Tech is ook in staat om te vertellen hoeveel calorieën je verbrandt en hoeveel stappen je zet. Al die informatie komt in een klein zwart doosje terecht, die op de drager zijn ribbenkast zit. De gegevens zullen uiteindelijk via Bluetooth verzonden worden naar de iPhone. Indrukwekkend he?