Beyoncé

Beyoncé Giselle Knowles-Carter is een Amerikaanse R&B-zangeres, songwriter en actrice. De 32-jarige zangeres is een topper onder het verzamelen van Grammy Awards. In totaal 17 mag ze er op haar naam schrijven, waarvan 6 in 2010, een absolute top voor een vrouwelijke artiest in één jaar.

Fashion & B

Beyoncé begon haar muziekcarrière bij de R&B-groep Destiny’s Child maar treedt tegenwoordig op als soloartiest. Ze produceert haar eigen muziek en haar moeder fungeert als styliste. Ze wordt gezien als de ultieme stijl diva en in werkelijk alles wat ze draagt ziet er fantastisch uit, met andere woorden “Beyoncé rocks everything”. Ook is Beyoncé modeontwerpster en hét gezicht van haar eigen fashion lijn “House of Deréon”.

Paradepaardje

Beyoncé is uitgegroeid tot een superstar en vindt naast haar solocarrière nog tijd om zijpaadjes te bewandelen als paraderen op de catwalk voor Tom Ford en acteren in wat Hollywood hits als bijvoorbeeld Goldmember, een spionagekomedie uit 2002.

Stijl: Sexy but classy

Beyoncé zegt dat haar moeder een grote inspiratiebron is voor haar kledingstijl. Beyoncé houdt van sexy en klassieke kleding. Ofschoon ze is gesignaleerd in zowat elk fashionmerk geeft ze aan dat ze gek is op Gucci. Haar favoriete schoenen komen van Christian Louboutin (sole mate), haar tas van Jimmy Choo en haar parfum moet naar lavendel ruiken. Beyoncé kiest haar kleding zorgvuldig en heeft ze er door haar drukke bezigheden zelf geen tijd voor dan heeft ze er een paar mensen voor de het voor haar doen en adviseren.

Pretty hair don’t care

Natuurlijk heeft ze tijdens haar carrière een ontwikkeling in stijl doorgemaakt. Neem alleen al haar haar. De volle maan van blonde krullen waren toch eigenlijk een kopie van de stijl van Brigitte Bardot. Je kunt er natuurlijk mee spelen, krulletjes er uit en een tijdje stijl haar, krulletjes terug, of je bindt het op in een variatie op een palmboom. Maar nu, oh grote schok, Ze heeft ieder een verbaasd met een korte haarstijl, of zoals het zo mooi verwoord werd in de pers: “transformation from cascading, wind-machine-blown blonde curls to a super-cute-pixie cut”. En dacht je dat ze er minder mooi om is, welnee, nog veel mooier. Het accentueert alleen maar nog meer haar wenkbrauwen en die expressieve ogen.

Bey loves Chanel

Beyoncé mag dan verkikkerd zijn op Jimmy Choo, maar het zal iedereen opvallen dat ze zoveel tassen heeft dat waarschijnlijk elk merk en elke prijsklasse vertegenwoordigd is in haar (tassen(inloop))kast. En bij al die tassen en tasjes hoort natuurlijk een leuke juwelen/glimmertjes set van Chanel. Gek als ze is op Chanel sieraden kocht ze op een gegeven moment de hele geshowde voorraad Chanels in een antiekwinkel in New York. Haar collectie heeft nog stukken uit de jaren ‘60. 

Van Gucci naar H&M

Favoriet kledingmerk Gucci, OK, maar voor hoeveel modehuizen fungeert ze niet als ambassadrice. “Mrs. Carter in H&M”. Past helemaal bij haar favoriete periode van eind jaren ’70. En ze geeft zelf haar inbreng in de collectie. In Destiny’s Child liep ze op hoge hakken en in sexy jurkjes om glamour uit te stralen. Acht jaar later in haar eerste solo video een T-shirt en jeans shorts met rode pumps.  Een paar jaar geleden op het Glastonbury festival hotpants/korset met een jacquet/dress en heels. En weet je wat ze thuis het liefst doet? Lekker op blote voeten rondbanjeren.

Make-up

Om haar huidje een zacht fluwelen uitstraling te geven gebruikt ze het liefst L’Oréal Paris Sublime Bronze One Day gel of Scott Barnes Body Bling. On stage maakt ze handig gebruik van trucjes als primers en poeders, waterproof mascara en valse wimpers. Haar blonde wave houd ze in stijl met L’Oréal Paris/Elnett hairspray.

Copycat

Je kunt natuurlijk een hele waslijst aan kledingstukken, kledingcombinaties, sexy bikini’s, tasjes, heels en pumps opnoemen en alle merken en modehuizen die we normaliter kennen, Beyoncé heeft het allemaal en het “staat” haar ook allemaal. Surf eens lekker rond op sites die haar showen in alle mogelijke outfits tijdens alle mogelijke gelegenheden en je bent dagen bezig om te smullen van zoveel moois. Dit is tevens een goede aanrader voor iedere vrouw die haar eens wil kopiëren.