Edie Sedgwick

Waarschijnlijk doet Edie Sedgwick bij de meesten geen belletje rinkelen maar daar moet zeker verandering in komen! Dus bij deze, mogen wij je even introduceren? Edie (model en actrice) werd geboren in 1943 in een steenrijke, Amerikaanse familie in Californië. Na depressies en een strijd tegen anorexia te hebben gewonnen, verhuisde ze in 1964 naar New York City en raakte hier al snel bevriend met de grote sterren uit die tijd.

Andy Warhol

Ze was kind aan huis bij Andy Warhol (zie foto) en werd al snel zijn muze, ze speelden in veel films van de kunstenaar en kluste bij als model. Ook deelde ze de lakens met Bob Dylan. Na een kort maar heftig leven, pleegde Edie op 28-jarige leeftijd zelfmoord door een overdosis in te nemen.

Stijlicoon

Edie Sedgwick werd niet alleen bekend als actrice en model. Nee, ook als een waar stijlicoon. Jaren na haar dood blijft ze fashionista’s wereldwijd inspireren met haar no nonsens, chique, artistieke looks.

Stijlicoon Edie Sedgwick: alles over de mode, fashion en stijl van stijlicoon Edie Sedgwick. Ontdek haar stijl, fashion looks en modegevoel hier.

Twiggy

Omdat Edie vooral in de jaren zestig een populair model was, zijn haar meest iconische looks dan ook erg sixties. Een beetje Twiggy, een beetje rock en vooral heel erg eigen. Sedgwick stond bekend om haar zware oog make-up die het liefst lekker rommelig en grof was aangezet zodat ze een vermoeide maar sexy oogopslag kreeg, bedroom eyes to the max! De ogen waren dan vrij heftig, de lippen en de rest van het gezicht bleven naturel. Ook favoriet waren valse wimpers, zo kreeg ze een uitstraling die nog sexyer was.

Make Up

Ze was een van de eerste bekende vrouwen die haar haar liet afknippen en geef toe, de pixiecut stond haar fantastisch! Hoewel ze donkerblond was van zichzelf, wilde ze ook wel eens wat anders qua haar. Het meest extreme? Sedgwick heeft haar haren eens zilver gespoten met verf uit een spuitbus!

Diana Vreeland

Diana Vreeland, de hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue ten tijde dat Edie een it-girl was, was groot fan van haar en vond Sedgwick een echte rebel die het modelandschap veranderde. Dat klopt ook. Waar het in de jaren zestig nog vrij normaal was dat vrouwen zich truttig kleedde, deed Edie dat helemaal niet. Ze had haar adellijke afkomst achter zich gelaten en kleedde zich niet langer als een burgerlijk, net meisje. Nee, ze ging voor bontjassen, korte T-shirts gedragen als jurk en een grote variatie aan prints. Haar handelsmerk? Over de top oorbellen die helemaal tot hun recht kwamen dankzij haar korte kapsel.

Stijl

Ook populair bij de actrice waren bodystockings en de combinatie zwarte jeans en gestreepte truien. Wijdvallende kleding was er niet bij, haar motto was ‘hoe strakker hoe beter’. Ook was ze vaak te vinden in strakke, zwarte coltruitjes die haar sexappeal nog eens extra benadrukte. Aan haar voeten simpele pumps of platte schoenen.

Stijlicoon Edie Sedgwick: alles over de mode, fashion en stijl van stijlicoon Edie Sedgwick. Ontdek haar stijl, fashion looks en modegevoel hier.

How to 

Dus, wil je het leven met wat rock and roll benaderen net zoals Edie Sedgwick dat deed? Kies dan voor items die sexy zijn maar niet op een manier dat het er te dik op ligt. De combinatie kort haar en grote oorbellen is altijd goed net zoals een heftige oog make-up met een nude lip. Kies voor zwart en maak het af met drukke prints. Als jij dat doet, zul je eruit zien alsof je net van een wild feestje komt waar ook Andy Warhol rondliep en waar je hebt gedanst tot de zon op kwam.